Isolering af gulv

Få en tæt isolering under gulvet – undgå fodkolde rum med gulvisolering

Hvorfor skal man isolere gulvet?

Det skal man fordi der kan forekomme et betydeligt varmetab fra gulve, der ligger i stueplan lige over husets fundament.

Hvis der ikke er isoleret under gulvet med fx granulat, så risikerer du at spilde en masse varme. Samtidig vil gulvet føles koldt for fødderne, og der kan være et koldt træk træk langs med gulvet.

I visse typer af ældre boliger er der ikke isoleret mellem gulvet og terrænet (jorden) nedenunder. Derfor kan der opstå skimmelsvamp under brædderne som følge af manglende gulvisolering. Har du først skimmelsvamp kan det medføre betydelige omkostninger at udbedre de skader som svampen kan medføre.

Tekniske tips til isolering af gulve

Granulat anvendes til indblæsning på lofter, i hule mure og gulvisolering. Granulat leveres på paller eller som løse pakker. Isover granulat kræver ingen særlig vedligehold. Ved korrekt indbygning i bygningsdele, vil isoleringsmaterialet have samme levetid som bygningsdelen.

I etageadskillelser mellem en opvarmet og en uopvarmet etage kan vi indblæse Isover granulat i hulrummet. Dette isolerer imod kulden fra den uopvarmede etage, og sikrer at der ikke opstår et unødvendigt varmetab. Det er både muligt at isolere via krybekælder og blot ved at isolere hulrummet imellem to etager. Det er ofte når der er temperaturforskel imellem to områder, at det koster mange penge på varmeregningen. Ved at isolere holder du ikke kun varmen inde, men også kulden ude. Derfor er det på lang sigt en rigtig fornuftig investering at på foretaget gulvisolering. Isolering af gulve isolering af etageadskillelse er to sider af samme sag. Mellem en opvarmet og en uopvarmet etage, kan der opstå kuldebroer. Det kan i sidste ende blive dyrt, både på din varmeregning, men i høj grad også hvis der skulle opstå grobund for skimmelsvamp og mug. Kolde fødder er ubehageligt og giver samtidig øget risiko for snue.

ISOVER Granulat er godkendt til Svanemærket byggeri. Dokumentation fås ved henvendelse til Miljømærkning Danmark, eller i Eco-labels byggevaredatabase, såfremt man er licenshaver til Svanemærket byggeri.  Saint-Gobain ISOVERs kvalitetsstyringssystem er certificeret efter ISO 9001. Saint-Gobain ISOVER er medlem af VIF (VarmeIsoleringsForeningen), og Saint-Gobain ISOVERs produkter er underlagt CE-mærkning i henhold til byggelovgivningen. Saint-Gobain ISOVERs produkter er yderligere underlagt tredjeparts kvalitetsovervågning ved tilslutning til Keymark-ordningen.

Hvordan udføres gulvisolering?

Der kan benyttes forskellige materialer, når man skal gulvisolere og som oftest vil vi anvende et granulat fra Isover til at løse opgaven.

Det er muligt at få både bærende og ikke bærende isoleringsmateriale og vi udfører altid gulvisolering til netop dig, alt efter hvad du har behov for.

Fordelene ved isolering af gulv:

 • Forebyggelse af varmetab og dermed reducerede udgifter
 • En mere stabil temperatur i boligen
 • Bedre indeklima hvilket har positiv indvirkning på mennesker helbred
 • Mindre varmeforbrug og dermed en reducering af dit CO2 udslip
 • Øget værdi til din bolig
 • Gulvisolering fungerer også lydisolering mod eventuelle underboere

Isolering af gulv er et alternativ til gulvvarme

At skulle vælge mellem at få indlagt gulvvarme eller få isoleret gulvet lyder måske ikke som to ting der er sammenlignelige, men hvis isoleringen i din bolig er utilstrækkelig, vil det hurtigt betyde, at du mister en betydelig del af varmen fra gulvvarmen.

Med indblæsning af isoleringsgranulat får du ikke kun et effektivt resultat du undgår også at skulle lave en gennemgribende renovering af boligen, da det eneste der kræves for at foretage indblæsningen er fjernelse af enkelte gulvbrædder.

Det er som oftest, når der opstår temperaturforskelle imellem en opvarmet og en uopvarmet etage, at der bliver fodkoldt. Og det koster dyrt på varmeregning. Ved isolering af gulv eller etageadskillelse holder du ikke blot varmen inde, men du holder også kulden ude. Det er derfor på lang sigt en rigtig fornuftig investering med en god isolering.

Trænger din bolig gulvisolering?

Som udgangspukt skal man isolere gulvet hvis:

 • Den nuværende isolering er mindre end 100 mm
 • Bygningen er fra før 1985
 • Gulvet ikke er blevet efterisoleret
 • Der skal laves gulvvarme eller renoveres
 • Der skal skal renoveres efter fx vandskade

Man bør i særdeleshed overveje gulvisolering isoleringved etablering af gulvvarme, eller hvis man udskifter gulvbelægningen. Ved efterisolering skal gulvet stort set altid brækkes op. Det er derfor en tommelfingerregel at der skal isoleres ved enhver form for udbedring eller reparation.

Formstykker tiul gulvisolering
Gulvisolering med granulat

Isolering under trægulve i historisk perpektiv

Når der skal isoleres under et gulv må man sørge for at fæstne isoleringen så evt. vind og mekanisk bevægelse ikke påvirker isoleringen. I gamle dage brugte man ru brædder til at lægge isoleringen på. Brædderne lå på lister, som blev sømmet fast på undersiden af bjælkerne. Denne løsning understøtter isoleringen ganske fint, og bedre end hvis man fæstner isoleringen med ståltrådsnet. Vinden kan dog stadig komme ind til det isolerende lag.

Det er vigtigt at få lukket helt af for vinden, så du kan få fuld valuta for pengene og udnytte glasuldens isolerende egenskaber fuldt ud. Det største problem ved gulvisolering er tit at det er svært at komme til arbejdet. Har du en høj krybekælder er problemet mindre, men arbejdet er stadig besværligt og udføres bedst af erfarne håndværkere. Det handler om kvaliteten og den økonomiske udsigt i det færdige resultat. Har du en lav krybekælder skal man ofte fjerne den gamle gulvbelægning – så rummet er åbent ned til jord eller beton.

På den kolde side af isoleringen, i hulrummet mellem isolering og jord, skal luften kunne cirkulere. Derfor skal der være ventilationshuller i soklen ud til det fri. Inden der lukkes for gulvet og opgaven afsluttes, kontrollerer vi altid at der er tilstrækkelig med ventilation og at hullerne ikke er blokeret.

Få BYG GARANTI ved gulvisolering

Når vi laver din gulvisolering og isolering af etageadskillelse, er arbejdet omfattet af BYG GARANTI i 5 år. BYG GARANTI dækker udbedring af fejl eller mangler med op til 100.000 kr. per byggesag. Ved hussalg er det også en fordel, at du har valgt Isolerings-Gruppen, der er omfattet af BYG GARANTI. Garantien går nemlig videre til den nye ejer af huset.

Kontakt os vedrørende etageadskillelses- og gulvisolering

Overvejer du at få isoleret dit gulv eller etageadskillelse står vi gerne klar til at hjælpe dig. Vi foretager isoleringer i hele landet, så uanset, hvor du bor i landet, så kommer vi med glæde og giver dig et specifikt tilbud på opgaven.

Vi du vide mere om gulvisolering?

Hos Isolerings-Gruppen tilbyder vi et gratis energitjek af boligen. Vi foretager isolering i hele landet, så hvad enten om du bor i Jylland, på Fyn eller på Sjælland, sender vi gerne en medarbejder ud og giver et tilbud på netop din isoleringsopgave.